.

Donáška jedla - Biela kuchyňa

Novovznikajúca spoločnosť Biela kuchyňa pripravuje službu donášky jedla, ktorá poskytne hotové jedlá špeciálne ľuďom starším ako 50 rokov. Pýtate sa prečo práve 50 a viac? Spoločnosť má rôzne stravovacie možnosti, ktoré pomôžu prispôsobiť rôznorodé potreby a životný štýl špecifických skupín ľudí. Tento článok obsahuje prehľad všetkého, čo človek potrebuje vedieť pri zvažovaní "bielej" kuchyne. Biela tu symbolizuje farbu vlasov starších od päťdesiatnikov. Špecifické obdobie životného cyklu si žiada zodpovedajúcu výživu.

» Slovenská kuchyňa » Kuchyňa » Donáška jedla

Biela kuchyňa donáška jedla
Donáška jedla

Biela kuchyňa je projekt donáškovej služby hotových jedál pripravených s ohľadom na potreby ľudí vo veku nad 50 rokov. Program ponúka niekoľko špecializovaných jedál, ktoré sa prispôsobia ich stravovacím obmedzeniam a potrebám ľudí, prihliadajúc na nasledovné ciele:

- zdravé srdce
- menej sodíka
- s ohľadom na cukrovku
- bez gluténu - bezlepkové

Spoločnosť Biela kuchyňa ponúka predplatiteľom zo svojho stáleho sortimentu viac ako 120 vybraných jedál, ktoré pripravuje každý deň. Podľa tvrdení šéfa spoločnosti môže klient kedykoľvek zrušiť svoje predplatné a neexistuje minimálny počet jedál, ktoré by si človek musel kúpiť. Inšpirácia vznikla počas kooperácie s projektom Gastro-B, ktorá ako partnerská spoločnosť Bielej kuchyne pripravuje podobnú službu zameranú na ľudí, ktorí chcú schudnúť. Ponuky menu by mali byť zakrátko dostupné na webových stránkach oboch spoločností.

Je to jednoduché

Zástupca spoločnosti Biela kuchyňa tvrdí, že ich služba je založená na príprave jedál, ktoré podporujú chudnutie a zdravý život, a pomáha pri špecifických zdravotných obmedzeniach. Spoločnosť neposkytuje balíčky štruktúrovaného stravovania. Namiesto toho ponúka jedno veľké menu s rôznymi jedlami, ktoré vyhovejú rôznym stravovacím potrebám. Z tohto si môžu zákazníci vybrať vlastné jedlo.

Na začiatok môže človek navštíviť webovú stránku Biela kuchyňa a kliknúť na položku "Všetky jedlá". Odtiaľ môže prechádzať položky ponuky a filtrovať výbery jedál podľa toho, čo ho zaujíma. Niektoré možnosti filtrovania zahŕňajú raňajky, obedy, večere, občerstvenie a špeciálne diéty. Konzument si potom môže vybrať ktorékoľvek z jedál, ktoré chce dostať. Spoločnosť doručí jedlo prostredníctvom kuriéra priamo danej osobe. Na rozdiel od niektorých služieb donášky jedla umožňuje Biela kuchyňa každému objednať si týždenne toľko jedál, koľko kto chce.

Zdraviu prospešné

Spoločnosť Biela kuchyňa poskytuje vopred pripravené, mrazené jedlá a občerstvenie určené pre starších ľudí. Služba má pomáhať znižovať ťažkosti s plánovaním jedla, nakupovaním a varením a poskytovať zdravé a vyvážené jedlá, tým môžu podporovať ľudí špecifickými diétami, ako:

- priateľské k cukrovke
- málo sodíka
- zdravé srdce
- bezlepkové jedlá
- vegetariánske
- v menopauze
- bez mliečnych výrobkov
- stredomorská kuchyňa
- málo sacharidov
- zdravé zo Slovrenska
- paleo

Širokospektrálne menu

Biela kuchyňa neposkytuje zákazníkom balené stravovacie menu, z ktorých si môžu vyberať. Namiesto toho ponúkajú všeobecné menu s mnohými rôznymi jedlami, ktoré vyhovejú rôznym stravovacím potrebám. Ďalej uvádzame rôzne kategórie jedál, ktoré ľudia budú môcť nájsť v ponuke.

Upozorňujeme, že náš redaktor netestoval žiadny z týchto produktov. Všetky informácie uvedené nižšie sú poskytnuté spoločnosťou Biela kuchyňa.

Diabetik - jedlá v programe pre diabetikov ponúkajú 25 gramov alebo menej čistých sacharidov, ktoré pomáhajú človeku udržiavať zdravú hladinu cukru v krvi. V nedávnej štúdii vedci zistili, že nízkosacharidová alebo ketogénna strava môže byť účinná pre ľudí s cukrovkou alebo obezitou 2. typu. Podľa vedeckých tvrdení má byť stravovací plán prispôsobený individuálnym potrebám človeka. Tvrdia však tiež, že podobné diéty pre ľudí žijúcich s cukrovkou 1. typu sú stále kontroverzné a dlhodobé účinky týchto diét nie sú známe.

Menej sodíka a zdravé srdce - jedlá s nižším obsahom sodíka, ktoré sú v ponuke Bielej kuchyne, obsahujú menej ako 600 miligramov (mg) sodíka. Napríklad znižujú množstvo sójovej omáčky v jedlách s nízkym obsahom sodíka. Podľa Slovenskej kardiologickej spoločnosti (SKS) by človek nemal konzumovať viac ako 2.300 mg sodíka denne. Jedlo so 600 mg sodíka v jednom jedle z Bielej kuchyne je v súlade s odporúčanými hladinami. Ak by niekto jedol iba tri z týchto jedál denne, jeho príjem sodíka by bol 1.800 mg, čo je v norme. Odborná literatúra uvádza, že už zníženie obsahu pod 1.000 mg sodíka v potrave môže pomôcť zlepšiť zdravie srdca a krvný tlak človeka. Vedci odporúčajú, aby ľudia zamerali svoju stravu na vysoko kvalitné ovocie, zeleninu, celozrnné výrobky a orechy, aby dosiahli optimálne kardiovaskulárne zdravie.

Bezlepkové - ľudia s intoleranciou lepku alebo citlivosťou na lepok si budú môcť vybrať bezlepkové jedlá z viac ako 90 jedál, ktoré neobsahujú lepok. Podľa vedeckých štúdií môže byť bezlepková strava užitočná pre ľudí so špecifickými imunitne podmienenými stavmi, ktoré spôsobujú reakciu na lepok. Nenašli však nijaké presvedčivé dôkazy, ktoré by naznačovali, že bezlepková diéta pomáha pri iných stavoch. V skutočnosti zistili, že bezlepková strava pre nešpecifické podmienky môže byť skutočne škodlivá. Inými slovami, pre bezlepkovú diétu by mal mať človek zdravotné dôvody. Pred prijatím prísnej bezlepkovej diéty by sa preto človek mal poradiť so skúseným lekárom, aby sa ubezpečil, že je pre neho zdraviu prospešná.

Vegetariánske - jedlá pre odporcov živočíšnych potravín (veganov) sú tiež dostupné v donáškovej službe Biela kuchyňa, tieto sú vyrobené čisto z rastlinných potravín. Mäkšie vegetariánske programy umožňujú zvoliť si jedlo s vajcami, syrom alebo morskými plodmi. Spoločnosť uvádza, že vegetariánska strava je vhodná na chudnutie aj na podporu ďalších cieľov v oblasti zdravia. V prehľade štúdií z roku 2018 sa zistilo, že zdravá vegetariánska strava môže podporovať kardiovaskulárne zdravie.

Priaznivé pre menopauzu - niektoré jedlá sú prispôsobené jedinečným potrebám žien, ktoré prechádzajú menopauzou. Spoločnosť tvrdí, že tieto jedlá ponúkajú kontrolované množstvo zdravých sacharidov a zvyšujú množstvo chudej bielkoviny, ktorú človek zje. Tvrdia, že to pomáha pri kontrole hormónov. Niektoré výskumy naznačujú, že konzumácia väčšieho množstva bielkovín môže pomôcť ženám, ktoré prechádzajú menopauzou, udržiavať kostnú silu a svalovú hmotu. Tieto obavy súvisia so zníženou hladinou estrogénu, ktorú majú ženy počas menopauzy. Kontrolovaná strava môže pomôcť ženám s menopauzou. Spoločnosť však nerobí žiadne konkrétne tvrdenia o tom, ako môžu ich jedlá pomôcť v tejto oblasti.

Bez mliečnych výrobkov - tieto jedlá sú určené ľuďom, ktorí nekonzumujú mliečne výrobky či už kvôli intolerancii laktózy alebo z vegánskych či iných dôvodov. To znamená, že spoločnosť Biela kuchyňa tvrdí, že tieto jedlá poskytujú všetky makroživiny, ktoré človek bude potrebovať. Z niektorých štúdií vyplýva, že úplne vynechanie mliečnej stravy nemusí byť prospešné pre väčšinu ľudí. Zistilo sa, že aj ľudia s intoleranciou laktózy môžu tolerovať niektoré tvrdé syry alebo jogurty. Tvrdia, že konzumácia až 3 porcií nízkotučných mliečnych výrobkov je prospešná pre zdravie kostí a väčšine ľudí neuškodí.

Stredomorská kuchyňa podľa Bielej kuchyne sa ich verzia stredomorskej stravy zameriava na poskytovanie veľkého množstva strukovín, ovocia, celozrnných výrobkov, mliečnych výrobkov, zeleniny a rýb. Obmedzujú množstvo pridaného cukru, červeného mäsa, bielej ryže, cestovín a zemiakov v týchto jedlách. Vedci potvrdili, že použitie stredomorskej stravy pre zdravotné podmienky, ako je obezita, kardiovaskulárne choroby a cukrovka 2. typu. môže pomôcť znížiť riziko úmrtia človeka súvisiaceho s týmito stavmi a zabrániť mu v prvom rade v rozvoji ochorení.

Plusy - mínusy donášky jedla

Rok 2020 nám ukázal množstvo globálnych zmien v ponímaní podnikania, množstvo odvetví z oblasti služieb sa presúva na internet. Reštaurácie boli výrazne obmedzené v prevádzke z dôvodu nežiadúceho stretávania veľa ľudí na jednom mieste. Dlhotrvajúce karanténne opatrenia priniesli veľký boom rozvozu tovarov zo zásielkových služieb a tento trend neobišiel ani gastronómiu. Mnohé reštauračné subjekty naštartovali nový typ služby - Stravovacie donáškové služby. Stačilo aby prevzali známe know-how od pizzérií, ktoré už roky robia rozvoz teplého jedla. Veľké množstvo ľudí, nielen aktívnych pracujúcich z domu, ale aj nemocných, seniorov a iných skupín, ktorých sa tiež dotkli mnohé obmedzenia, začalo donáškové služby využívať.

Plusy

  • Menu ponúka niekoľko špeciálnych jedál, ktoré vyhovujú viacerým diétam.
  • Klient si môže objednať kedykoľvek bez minimálneho limitu nákupu.
  • Menu ponúka raňajky, obedy, večere a možnosti občerstvenia.
  • Ponúkané zľavy na vybrané jedlá.
  • Každé jedlo sa predáva samostatne.
  • Prehľadné ceny, zoznamy zložiek, výživové údaje a informácie o špeciálnej strave.
  • Úspora času, logistika s ohľadom na životné prostredie.

Mínusy

  • Jedlá môžu byť pre niekoho drahé, ceny sa pohybujú od 5 do 20 Eur.
  • Všetky výbery a objednávky sú oddelené, bez kombinovaných menu alebo plánovaných týždenných menu.
  • Niektorým ľuďom môže pripadať výber jedál v online ohromujúci.

Spoločnosť uvádza nie konkrétne, ale iba neurčité zdravotné tvrdenia pre každý typ jedla, založené na vedeckých poznatkoch. Z tohto dôvodu môže byť ťažké určiť, či to-ktoré jedlo bude alebo nebude prospešné pre konkrétneho človeka tak, ako to navrhuje spoločnosť. Vhodnosť jedla si musí v konečnom rozhodovaní určiť klient sám.

Donáškové služby na porovnanie - 12 najlepších

Existuje množstvo alternatívnych služieb donášky jedla, z ktorých si ľudia môžu vybrať. Tu je niekoľko populárnych firiem z rozvinutého amerického a britského trhu, ktoré by mohli motivovať vznikajúce podniky tohto (na Slovensku) mladého segmentu služieb. Od nich sa inšpirovali aj tvorcovia Bielej kuchyne.

* Upozornenie, osobne sme netestovali žiadnu z nasledujúcich služieb a produktov. Tip na tieto spoločnosti sme dostali od managementu bielej kuchyne. Všetky tu uvedené informácie sú z webových stránok spoločností a iných, verejne dostupných zdrojov.

01, Sunfare

V ponuke je celý rad programov pre labužníkov, ktoré vyhovujú výživovým potrebám rôznych skupín klientov. Pre každý z týchto programov sú vytvorené stovky špičkových jedál, ktoré starostlivo pripravuje tím schopných kuchárov z čerstvých a najlepších surovín. Ako to funguje? Vyberte si vhodný program, zaregistrujte sa a služba začne bežať.

Sunfare donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Pestré stravovacie programy ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Sunfare donáška jedla

02, Tovala

Tovala je stravovacia služba pre šialene zaneprázdnených ľudí. Tak hlása hlavný slogan spoločnosti. Kľúčovým princípom je viazanosť služieb na konkrétny výrobok - rúru Tovala, ktorú si musí zákazník obstarať v úvodnej invesícii. Na rúru je postavený celý nasledovný program prípravy hotových alebo polohotových jedál, ktoré vie inteligentná rúra rozoznať a nastoliť pre každé jedlo akurátny program prípravy - varenia, pečenia.

Tovala donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Rúra ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Tovala donáška jedla

03, Paleta

3-dňová skúška dôvery - najlepšia voľba pre nových klientov. Dajte Paletu na skúšku s 3-dňovým plánom a vychutnajte si lahodnú a zdravú kuchyňu z farmy na stôl doručenú priamo k vám domov. Dostanete 3 po sebe nasledujúce dni z nášho balíka Lifestyle, ktorý poskytuje: raňajky, obed, večeru, snack, dezert. Veríme, že sa vrátite pre viac!

Paleta donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Zelená ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Paleta donáška jedla

04, Sakara

Ich jedlá a výrobky sú podporované špičkovou vedou o výžive a tradičnou liečivou múdrosťou, ktorá dodá vášmu telu to, čo potrebuje, aby sa mu darilo. Aby sa zaistila špičková výživa, sviežosť a lahodnosť, všetky ingrediencie pochádzajú od dôveryhodných dodávateľov, z ekologických fariem, ktoré používajú zdravé a udržateľné poľnohospodárske postupy. Ich jedlá a výrobky sú vyrábané s láskou a starostlivosťou, aby poskytovali jednu z najdôležitejších živín - potešenie.

Sakara donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Výživa ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Sakara donáška jedla

05, Mealvillage

Mali ste rušný deň? Uvoľnite sa pre svoju rodinu, vynechajte nákupy a doprajte si čerstvú večeru pripravenú od nuly až k vašim dverám. Žite viac, varte menej! Skúsení kuchári pripravujú každé jedlo od nuly každý deň, používajú iba čerstvé, prírodné ingrediencie pochádzajúce z miestnych zdrojov, kedykoľvek je to možné, na prípravu skvelých večerí, za ktoré zožnete od svojej rodiny pochvalu.

Mealvillage donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Rodinná večera z miestnych zdrojov ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Mealvillage donáška jedla

06, Fresh Fitness Food

Spoločnosť Fresh Fitness Food vznikla z vášne pre čerstvé, zdravé jedlo. Snaha o dokonalú výživu, poháňaná vedou a vedená cieľom poskytnúť pohodlie. FFF služba B2C ponúka jedlá šité na mieru jednotlivcovi. Nedávno boli stravovacie služby rozšírené o ponuku B2B, čo znamená výrobu zdravých jedál pripravených na predaj do telocviční a podnikov po celej Veľkej Británii. Všetky jedlá sú nutrične vyvážené a sú plne značkové a označené prísadami, alergénmi, makrami a kalóriami.

Fresh Fitness Food donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

B2C - jedlá na mieru jednotlivcom ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Fresh Fitness Food donáška jedla

07, Made Meals

Cieľom spoločnosti je pomôcť vyťaženým jedincom vyživovať svoje telo s dôverou, že výberom potravín z ich menu je možné zmeniť svet. Pomoc zaneprázdneným jednotlivcom vyživovať sa, regenerovať životné prostredie a prispievať do svojej komunity prostredníctvom zdravých a kvalitne pripravených jedál cítia ako svoje poslanie.

Made Meals donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Darčeková karta ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Made Meals donáška jedla

08, Macro Meals

Zakladateľ firmy bol v roku 2016, ako zaneprázdnený športový tréner frustrovaný, keď prišiel na to, akú obrovskú úlohu pri zlepšovaní výkonu hrá zdravé stravovanie. Pritom mu zostávalo čím ďalej tým menej času na prípravu výživných jedál z čerstvých produktov. Jednoducho nemohol nájsť správnu rovnováhu, ktorá by ešte aj chutila vynikajúco.

Macro Meals donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Celoštátne doručenie nasledujúci deň ☆☆☆☆

Čítaj viac - Macro Meals donáška jedla

09, Territory Foods

Na rozdiel od iných služieb, ktoré rozdeľujú jedlá z hlavných ústredných proviantov, pracujú nezávislí kuchári Territory Foods vo svojich vlastných plne certifikovaných miestnych komerčných kuchyniach a každému jedlu prinášajú svoje jedinečné kulinárske schopnosti. Tím poradcov pre výživu prináša svoje jedinečné pohľady, pokročilé školenie a know-how zo skutočného sveta, aby nás ubezpečil, že naše jedlá a jedálne lístky majú všetko potrebné na to, aby čo najlepšie nakŕmili váš aktívny život.

Territory Foods donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Keto diéta ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Territory Foods donáška jedla

10, Real Eats

Skutočné jedlo je jednoduché. Zdravé, pripravené šéfkuchárom, šetria vám čas, znižujú plytvanie potravinami a podporujú miestnych farmárov. Jesť čisto s miestnou podporou. Stravovaním od RealEats podporujete miestnych poľnohospodárov. Mnoho prísad do jedál pochádza z malých nezávislých fariem a iných miestnych poľnohospodárskych komunít, ktoré sa nachádzajú v štáte New York, v blízkosti kuchyne.

Real Eats donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Skutočné jedlo ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Real Eats donáška jedla

11, Kitchfix

Prírodná údržba vášho rušného života. Donáška jedla Kitfix pôsobí v Chicagu, kde patrí k popredným donáškovým službám. Produkty sú vyrobené podľa vysokých štandardov a obmedzujú prísady, ako zrná a rafinované cukry, ktoré zaťažujú vaše telo. Bez tajných prísad, iba tie dobré suroviny. Spoločnosť založil kvalifikovaný kuchár Josh, keď pochopil akú obrovskú silu má jedlo ako liek.

Kitchfix donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

7 pilierov, bezzápalové suroviny ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Kitchfix donáška jedla

12, Mavenmeals

Podľa spoločnosti Maeven, ktorá pôsobí v donáške jedla pre oblasť Seattle, by nikto nemal trpieť tým, že bude jesť nekvalitné jedlo so sebou bez výživy len preto, že žije hektickým životným štýlom. Pre zaneprázdnených prinášajú výživné jedlo doručené domov alebo do kancelárie. Ručne vyrobené z najčerstvejších surovín a vždy chutné.

Mavenmeals donáška jedla

ToP / najlepšie hodnotenie:

Chladnička Maven ☆☆☆☆☆

Čítaj viac - Mavenmeals donáška jedla

Zhrnutie

Biela kuchyňa podáva vopred pripravené jedlá, neponúka službu predplatného, čo znamená, že si človek môže objednať toľko jedál, koľko chce. Osoba môže získať všetky tri hlavné jedlá daného dňa, ako aj občerstvenie. Jedlo sa môže hodiť do jednej alebo aj viacerých špeciálnych diét. Osoba, ktorá potrebuje špeciálne stravovacie návyky, by sa mala pred začatím nového stravovacieho režimu v Bielej kuchyni poradiť so skúseným lekárom. Náklady za stravovanie sa môžu zdanlivo dočasne zvýšiť s ohľadom na ceny jedla, ale služba vo výsledku pomáha ušetriť celkové náklady, čas a energiu spojenú s nákupom jedla, cestovaním, prípravou a varením.

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Valika Vansová,
Slovenská kuchyňa

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom