Jednoduchá, veľmi svieža a jediteľná tvarohová torta (dezert) sa hodí na horúce letné oslavy. Ovocná tvarohová torta má toľko spôsobov vyhotovenia a foriem, koľko nadšencov dezertov sa pustí do jej výroby. Vynikajúca tvarohovo mangová chuť ponúka osvieženie pre malých i veľkých labužníkov.
» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Mango torta
Recept - Mango torta
Zaradenie: Dezerty
Postup prípravy: Želatínu rozpustíme v troške studeného mlieka a necháme ju 15 minút napučať. Ručným mixérom rozšľaháme tvaroh, cukor a zvyšné mlieko na jemný krém. Na dno formy poukladáme okrúhle piškóty tesne k sebe, na ne uložíme časť manga nakrájaného na rezance a pokvapkáme ho sladkým javorovým sirupom. Napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni, pridáme dve, tri lyžice vyšľahaného tvarohu, rozmixovanú časť manga a premiešame. Celé zmiešame so zbytkom tvarohu. Tvarohovú plnku navrstvíme na mango, položíme ďalšiu vrstvu piškóty a na ne opäť mango. Zatrieme zvyškom krému. Vrch ozdobíme ovocím. Tortu necháme asi tri hodiny v chladničke stuhnúť, ideálne do druhého dňa. Nakrájame na úhľadné kúsky a podávame chladné.
Vylepšenia: piškóty môžeme pokvapkať aj niekoľkými kvapkami rumu, alebo koňaku, ak tortu nebudú konzumovať deti.
Suroviny - Mango torta
Odporúčané množstvá a použité suroviny sú iba orientačné, možno ich prispôsobiť podľa vlastného uváženia.
- Tvaroh - 1000 g
- Cukor - 150 g
- Mlieko - 0,7 litra
- Želatína - 1 balenie
- Piškóty - 120 g
- Mango - 2 ks
Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Všetky dezerty z tvarohu sú rýchle a chutné.
OdpovedaťOdstrániť