.

Mango torta

Jednoduchá, veľmi svieža a jediteľná tvarohová torta (dezert) sa hodí na horúce letné oslavy. Ovocná tvarohová torta má toľko spôsobov vyhotovenia a foriem, koľko nadšencov dezertov sa pustí do jej výroby. Vynikajúca tvarohovo mangová chuť ponúka osvieženie pre malých i veľkých labužníkov.

» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Mango torta

Mangová tvarohová torta
Mango torta tvarohová

Recept - Mango torta

Zaradenie: Dezerty

Postup prípravy: Želatínu rozpustíme v troške studeného mlieka a necháme ju 15 minút napučať. Ručným mixérom rozšľaháme tvaroh, cukor a zvyšné mlieko na jemný krém. Na dno formy poukladáme okrúhle piškóty tesne k sebe, na ne uložíme časť manga nakrájaného na rezance a pokvapkáme ho sladkým javorovým sirupom. Napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni, pridáme dve, tri lyžice vyšľahaného tvarohu, rozmixovanú časť manga a premiešame. Celé zmiešame so zbytkom tvarohu. Tvarohovú plnku navrstvíme na mango, položíme ďalšiu vrstvu piškóty a na ne opäť mango. Zatrieme zvyškom krému. Vrch ozdobíme ovocím. Tortu necháme asi tri hodiny v chladničke stuhnúť, ideálne do druhého dňa. Nakrájame na úhľadné kúsky a podávame chladné.

Vylepšenia: piškóty môžeme pokvapkať aj niekoľkými kvapkami rumu, alebo koňaku, ak tortu nebudú konzumovať deti.

Suroviny - Mango torta

Odporúčané množstvá a použité suroviny sú iba orientačné, možno ich prispôsobiť podľa vlastného uváženia.

  • Tvaroh - 1000 g
  • Cukor - 150 g
  • Mlieko - 0,7 litra
  • Želatína - 1 balenie
  • Piškóty - 120 g
  • Mango - 2 ks

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

1 komentár:

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom