.

Territory Foods - donáška jedla

Na rozdiel od iných služieb, ktoré rozdeľujú jedlá z hlavných ústredných proviantov, pracujú nezávislí kuchári Territory Foods vo svojich vlastných plne certifikovaných miestnych komerčných kuchyniach a každému jedlu prinášajú svoje jedinečné kulinárske schopnosti. Tím poradcov pre výživu prináša svoje jedinečné pohľady, pokročilé školenie a know-how zo skutočného sveta, aby nás ubezpečil, že naše jedlá a jedálne lístky majú všetko potrebné na to, aby čo najlepšie nakŕmili váš aktívny život.

» Kuchyňa » Donáška jedla » Territory Foods

Territory Foods donáška jedla

Základom sú zodpovedne pochádzajúce suroviny bohaté na živiny s cieľom pripraviť najkvalitnejšie jedlá, ktoré sú vynikajúce a vysoko výživné pre telo. Jedálne lístky pozostávajú z ručne vybraných nezápalových zložiek, ktoré optimalizujú zdravie celého tela, podporujú rôzne stravovacie štýly a majú minimálny vplyv na životné prostredie. Všetky naše živočíšne bielkoviny sa pestujú bez antibiotík alebo hormónov a morské plody sa lovia alebo chovajú spôsobom, ktorý nepoškodzuje oceánske prostredie. Nepoužívajú sa lepky ani mliečne prísady, pretože sú na vrchole zoznamu zápalových potravín. Taktiež tu nenájdete vysoko spracované oleje ako repkový alebo rafinované cukry.

Programy

Paleo - mäso, zelenina, orechy, semená, nejaké ovocie, žiadny rafinovaný cukor. Všetky celé zložky vyvážené s miernym obsahom bielkovín, zdravých tukov a sacharidov z rozširujúcej sa palety prijatej zeleniny.

Keto reset - Obnovenie slúži ako vynikajúci úvod do ketogénnej stravy s vysokým obsahom kvalitných tukov, miernym obsahom čistých bielkovín a dostatkom nízkoglykemickej zeleniny, ktorá udržuje vysokú hustotu živín a nízky počet čistých sacharidov. Jedlá majú 60 - 70% kalórií z tukov, 20 - 25% z bielkovín a 5 - 10% zo sacharidov.

Rastlinné - Jedlá z nášho vegetariánskeho a vegánskeho menu, okrem vajec. So zameraním na zeleninu a ďalšie suroviny pochádzajúce z rastlín.

Vegetariánske - Pre ľudí, ktorí hľadajú úplne živočíšne bielkoviny alebo chcú pracovať iba v zmesi rastlín, sú tieto jedlá zamerané na bielkovinový úder z orechov, semien, orechových masiel, strukovín, zŕn ako quinoa a niekedy aj z vajec, kukurice bez GMO a sóje.

Whole30 - Známy 30-dňový program / diétny životný štýl sa sústreďoval na vylúčenie cukru, alkoholu, obilnín, mliečnych výrobkov, strukovín a spracovaných potravín. Skvelé počas hry Whole30 a na udržanie jedál viete, že po výzve zapadajú do vášho herného plánu.

Nízkotučné - Pre stravujúcich zameraných na makro zameranie na množstvo tukov a pohodlné prispôsobovanie celkového denného príjmu potravy tak, aby dosiahli ciele naprieč makrami / pomermi. Zobrazuje všetky jedlá (so živočíšnymi bielkovinami a bez nich) s obsahom tuku menej ako 25 g, zvyčajne okolo 7-10 dostupných jedál týždenne.

Pre rôzne zastávky na spektre s nízkym obsahom sacharidov majú tieto jedlá menej ako 25 g celkových sacharidov (asi menej ako 15 g čistého sacharidu pre tých, ktorí pracujú s týmto makrom, pozri informácie o výživovej hodnote), zamerané na vysokokvalitné zdroje bielkovín a tukov s nutrične hustým, často vláknitá zelenina.

Sourcing z hľadiska výživy:

Jedálne lístky sú plné čistých bielkovín, zeleniny bohatej na živiny, ovocia, orechov, niektorých strukovín a celých zŕn a zdravých tukov. Nepoužívajú sa žiadny lepok ani mliečne prísady, pretože môžu prispieť k zápalom u mnohých ľudí.

Oleje, ktoré sa spracovávajú pri vysokých teplotách pomocou rozpúšťadiel a chemikálií, môžu byť tiež veľmi zápalové. Vyhýbame sa kanolovému oleju a zameriavame sa prevažne na olivový a kokosový olej.

Cukor súvisí s mnohými negatívnymi výsledkami pre zdravie, najmä so zápalmi a srdcovými chorobami. Vyhýbame sa všetkým rafinovaným cukrom a používame iba malé množstvo čistého medu, melasy a javorového sirupu.

Existujú stovky ďalších prísad, ktoré v našich jedálničkoch nenájdete kvôli ich negatívnym účinkom na zdravie, vrátane dusičnanov, chemických konzervantov, umelých sladidiel a farbív.

Sourcing z hľadiska udržateľnosti:

Niektoré spôsoby poľnohospodárstva, rybolovu, zberu a spracovania sú pre Zem lepšie ako iné. Cieľom je získavať zdroje čo najzodpovednejšie a zároveň zabezpečiť, aby boli všetky produkty široko dostupné. Preto požadujú od dodávateľov:

Hydina je bez antibiotík a pridaných hormónov a tiež bez klietok s priestorom na prechádzanie. Hovädzie mäso a divina neobsahujú antibiotiká a nikdy sa im nepodávajú hormóny, ktoré sú humánne vypestované a sú buď 100% kŕmené trávou alebo senom, upravené zrnom. Vajcia sú pasterizované a z miestnych fariem väčšinou neobsahujú klietkové. Ryby a morské plody sa lovia vo voľnej prírode alebo sa chovajú udržateľným spôsobom. Bravčové výrobky neobsahujú antibiotiká a pridané hormóny.

Desaťročia výskumu GMO preukázali, že sú bezpečné z hľadiska spotreby. Avšak najväčšie GMO plodiny, ako je kukurica a sója, môžu mať nepriaznivý vplyv na ekosystém fariem. Aby sme minimalizovali negatívny dopad, používame geneticky nemodifikovanú kukuricu a sóju. Organické - zatiaľ čo niektorí naši kuchári sú úplne ekologickí, nevyžaduje sa, aby naši kuchári používali ekologické produkty, ale používajú ich, keď je to prístupné. Miestne zabezpečovanie zdrojov znamená priblížiť produkciu k maximálnej zrelosti a na jej prepravu použiť menej paliva. Aj keď sa dostupnosť miestnych produktov líši podľa sezóny, vždy, keď je to možné, ich získavame.

Blog

Na blogu sa dozvieme čo-to zo zákulisia kuchyne, získame niekoľko originálnych receptov, návody na detoxikačné kúry, keto diétu..

Viac na - territoryfoods.com

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Valika Vansová,
Slovenská kuchyňa

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom