.

Tvarohová torta

Veľmi svieža a jediteľná tvarohová torta (dezert) sa hodí na horúce letné oslavy. Ovocná tvarohová torta má toľko spôsobov vyhotovenia a foriem, koľko nadšencov dezertov sa pustí do jej výroby.

» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Tvarohová torta

Tvarohová torta
Ovocná tvarohová torta

Recept - Tvarohová torta

Zaradenie: Dezerty

Postup prípravy: Želatínu rozpustíme v troche studeného mlieka a necháme ju asi 15 minút napučať. Ručným mixérom rozšľaháme tvaroh, cukor a zvyšné mlieko na jemný krém. Na dno formy poukladáme okrúhle piškóty tesne vedľa seba, na ne uložíme časť ovocia a pokvapkáme ho sladkou šťavou alebo javorovým sirupom. Napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni, pridáme dve, tri lyžice vyšľahaného tvarohu a premiešame. Celé zmiešame so zbytkom tvarohu. Tvarohovú plnku navrstvíme na ovocie, uložíme ďalšiu vrstvu piškót a ovocia. Zatrieme zvyškom krému. Vrch ozdobíme ovocím. Tortu necháme na minimálne tri hodiny v chladničke stuhnúť. Nakrájame na úhľadné kúsky a podávame chladné.

Vylepšenia: piškóty môžeme pokvapkať aj niekoľkými kvapkami rumu, alebo koňaku, ak nebudú pri konzumácii deti.

Suroviny - Tvarohová torta

Odporúčané množstvá a použité suroviny sú iba orientačné, možno ich prispôsobiť podľa vlastného uváženia.

  • Tvaroh - 1000 g
  • Cukor - 150 g
  • Mlieko - 0,7 litra
  • Želatína - 1 balenie
  • Piškóty - 120 g
  • Ovocie - 400 g

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom