Veľmi svieža a jediteľná tvarohová torta (dezert) sa hodí na horúce letné oslavy. Ovocná tvarohová torta má toľko spôsobov vyhotovenia a foriem, koľko nadšencov dezertov sa pustí do jej výroby.
» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Tvarohová torta
Recept - Tvarohová torta
Zaradenie: Dezerty
Postup prípravy: Želatínu rozpustíme v troche studeného mlieka a necháme ju asi 15 minút napučať. Ručným mixérom rozšľaháme tvaroh, cukor a zvyšné mlieko na jemný krém. Na dno formy poukladáme okrúhle piškóty tesne vedľa seba, na ne uložíme časť ovocia a pokvapkáme ho sladkou šťavou alebo javorovým sirupom. Napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni, pridáme dve, tri lyžice vyšľahaného tvarohu a premiešame. Celé zmiešame so zbytkom tvarohu. Tvarohovú plnku navrstvíme na ovocie, uložíme ďalšiu vrstvu piškót a ovocia. Zatrieme zvyškom krému. Vrch ozdobíme ovocím. Tortu necháme na minimálne tri hodiny v chladničke stuhnúť. Nakrájame na úhľadné kúsky a podávame chladné.
Vylepšenia: piškóty môžeme pokvapkať aj niekoľkými kvapkami rumu, alebo koňaku, ak nebudú pri konzumácii deti.
Suroviny - Tvarohová torta
Odporúčané množstvá a použité suroviny sú iba orientačné, možno ich prispôsobiť podľa vlastného uváženia.
- Tvaroh - 1000 g
- Cukor - 150 g
- Mlieko - 0,7 litra
- Želatína - 1 balenie
- Piškóty - 120 g
- Ovocie - 400 g
Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom