.

Živé sa lieči živým

Článok "Živé sa lieči živým" je výňatkom z voľného cyklu besied s Elenou Fedorovnou Zajcevou. Mnoho súčasníkov fascinuje staro-nová oblasť ľudského poznania rastlín a ich liečivých účinkov na ľudí. Populárna ruská bylinkárka (Монастырская травница) pozná viac než 1100 bylín a ich použitie na liečbu rôznych ochorení. Bylinám zasvätila svoj život od 7 do 91 rokov. Za bylinami precestovala až na ďaleký východ, prednášala v Moskve a ďalších ruských mestách, obyčajným ľuďom aj zdravotníckemu personálu. Poznanie tejto výnimočnej ženy inšpirovalo tvorcov série 8 filmov.

» Slovenská kuchyňa » Zdravie » Živé sa lieči živým

Bylinkárka
Bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva

Zdroj: Еленa Федоровнa Зайцевa / ЖИВОЕ ЛЕЧИТСЯ ЖИВЫМ

Elena Fedorovna, prečo je lepšie užívať bylinky a nie tabletky?

Mala som rozhovor s doktormi:
„Prečo liečite mŕtvymi tabletkami? Tam je mletie, lisovanie, farbivá, chémia.“
„Ale vaše byliny sú tiež suché, mŕtve.“
Mojimi bylinami sa liečilo celé Rusko. Suchou trávou sa kŕmil všetok dobytok. Kravy dali mlieko, ovce mäso. To znamená, že tieto byliny nie sú mŕtve.

Napríklad máme suché semeno kôpru a vyrastie z neho vysoký kvitnúci kôpor. Zasaďte vašu najdrahšiu tabletku, nič z nej nevyrastie.
Pokiaľ sa uštipneme do ruky, pocítime bolesť. Prechádzajú tadiaľ žily, tepny, lymfa, nervy, všetko živé.
A živé sa musí liečiť živým. Bylinami od Boha a nie mŕtvymi tabletkami.

Ľudský organizmus je založený na sile regenerácie, ak doňho nezasahujeme tabletkami. Milióny pacientov v súčasnosti trpia vedľajšími účinkami liekov, mnohí z nich umierajú.
Poznám sa s akademikom Olegom Dmitrijevičom Barnaulom z Ústavu ľudského mozgu RAN (Ruskej akadémie vied) v Petrohrade. Je šikovný, tiež píše, že bylinky sa starajú o naše zdravie, že chémia sa o to postarať nemôže.

Liečivé korene

Chránime zemiaky, no buriny vyhadzujeme a sú cennejšie než zemiaky. Žiadnu burinu vyhadzovať netreba. Pre každého človeka nastane deň, kedy bude potrebovať liečenie a nie zemiaky.

Každá burina je liečivá! Všetky tieto odolné buriny potvrdzujú všetkému živému na zemi svoju nevyhnutnosť.

Ja vždy hovorím: Ak nechcete byť nemocní, vykopte si tri korene – lopúch, pýr a púpavu. Z nich vytvorte zmes, ktorú budete piť. Ja zbieram 25 koreňov, ale vy nemusíte zbierať všetky, postačia tri.

Koreň pýru

Pýr je zlomyseľná burina, ktorú nám dáva Pán pre naše liečenie doslova pod nohy. Niet žiadnej záhrady, kde by nerástol. Niet žiadnej choroby, ktorú by neliečil, počnúc očami a končiac onkológiou. Ním sa liečia všetky divoké živočíchy, mačky a psi. Pre človeka je neoceniteľný tým, že obnovuje narušený metabolizmus.

Výťažok odvar z koreňov sa používajú proti vodnateľnosti, opuchom rôzneho pôvodu, zápalu močového mechúra, úniku moču, obličkovým a žlčníkovým kameňom, pri všetkých ochoreniach pľúc, ľadvín, chronickej bronchitíde, ochoreniach čriev, cukrovke, hypertenzii.

Koreň pýru sa používa ako analgetikum pri dne, reumatizme, bolestiach krížov a na rôzne artritídy. Šťavu a odvar z čerstvej rastliny je možné užívať v lete, dobre pomáha pri čiastočnej strate zraku.

Koreň divej trávy (pýru) pomáha pri osteochondróze (druh degeneratívnych zmien v chrbtici spôsobených vekom), s dysfunkciou vaječníkov, tuberkulózou, exudatívnou diatézou (atopická dermatitída), furunkulózou (ohniskové zápaly kože). Niet žiadnych kontraindikácií pri jeho užívaní.

Z koreňov pýru sme mleli múku a piekli chlieb, bol užitočnejší a chutnejší než z pšeničnej múky. Z pýru sa dá vyrobiť kaša, alebo káva. V dobách hladu môže všetkých zachrániť.

Koreň púpavy

Púpava je tiež burina. Na začiatku jari musíte zbierať listy púpavy, namočiť ich do slanej vody na dve hodiny, aby stratili horkosť a urobiť z nich šalát. Z púpavových listov pripravujeme polievku a korene pečieme.

Koreň púpavy lieči malígnu anémiu (zhubná málokrvnosť), rakovinu žalúdka a pečene, zápal lymfatických uzlín, diatézu, deformačnú artrózu, artritídu, osteochondrózu, všetky kĺby. Pokiaľ na jeseň uvidíte púpavu, ktorá nekvitla a neodovzdala silu kvetu, tú vykopte.

Koreň lopúcha

Je taká bylina, ktorá lieči všetky choroby. Lopúch sedí v zemi a čaká, kedy ho človek vezme a bude sa ním liečiť.

V súčasnosti sú skoro všetci ľudia chorí. Rakovina ich jednoducho kosí. A lopúch lieči všetky onkologické ochorenia. Lieči cukrovku, bronchitídu, zápal prínosových dutín, reumatizmus, dnu, artritídu, osteochondrózu, zlomeninu kostí, prietrž platničiek, choroby tepien, uší.

Lopúch lieči aj hepatitídu! Dokonca aj pretrvávajúcu hepatitídu C vylieči bez stopy. Po dvoch až troch mesiacoch liečby hepatitída zmizne. Koreň lopúcha lieči nádory pečene a dokonca aj cirhózu! Lieči cholecystitídu, ochorenie obličiek, rozpúšťa kamene v obličkách a žlčníku.

Lieči všetky kožné ochorenia: popáleniny, preležaniny, ekzémy, trofické vredy, vypadávanie vlasov, hnisavé rany, psoriázu, lupus a tak ďalej. Nikto z kožiarov nemôže liečiť všetky kožné ochorenia, ale on áno!

Počas chrípkovej epidémie ľudia utekajú k lekárom, tí im predpisujú antibiotiká. Pritom koreň lopúcha lieči chrípku a znižuje teplotu.

Vo vojne sme nemali topánky. Boli mrazy a všetci sme chodili bosí. Keď sme prechladli a stúpla nám teplota, mama nám dala koreň lopúcha, lipový kvet a teplo nás zabalila. Vypotili sme sa a žiadnej teploty nebolo.

Koreň lopúcha lieči aj paralýzu! Nikto nikdy ju neliečil a lopúch áno.

Z koreňov lopúcha sme piekli chlieb, varili kaše a plnky. Z mladých listov lopúcha sme pripravovali polievku a šaláty. Samotný koreň sme pražili, piekli a robili z neho kávu. Keď ma na návšteve hostia kávou, pijem a rozmýšľam: je to káva!

Káva by sa mala robiť z koreňov čakanky, lopúcha a pýru. Mama varila takú kávu a bola jedinečná!

Ako pripraviť odvar z koreňov

Najhodnotnejšie sú korene v skorej jari, ale môžu sa zbierať aj na jeseň. Lopúch je dvojročná rastlina, snažte sa vykopať jednoročný koreň, ktorý má mladé listy. Je zvlášť silný.

Rastlina so suchými listami a bodliakmi je nevhodná, dala všetku svoju silu kvetu. Možno však pozbierať oné bodliaky, ktoré pomôžu proti bolesti zubov.

Koreň lopúcha vykopať, umyť, vysušiť, pretože je hrubý, treba ho narezať. Jednu polievkovú lyžicu suchých koreňov zaliať dvoma šálkami vriacej vody. Lúhovať (variť) desať minút. Dve hodiny odstáť. Scediť a piť pol pohára tri krát denne 10-15 minút pred jedlom.

Keď pijete liečivý odvar pred jedlom, krv ho vstrebáva a roznáša po celom organizme.

Možno užívať zmes koreňov lopúcha, pýru a púpavy v rovnakom pomere, alebo užívať po jednom koreni, týždeň lopúch, týždeň pýr, týždeň púpavu.

Výber z bylín

koreň púpavy
pýr plazivý
lopúch
rebríček
slamyha piesočná
stavikrv vtáčí
komonica lekárska
dvojzub čiernoplodý
ľubovník bodkovaný
kalina obyčajná
praslička roľná
lastovičník

Filmy

1. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
o sebe, o rastlinách a mikroorganizmoch, o všeobecných princípoch liečenia byylinami.
2. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Jedlé a odčervovacie byliny, ostatné čaje.
3. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Boj s červami.
4. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Liečenie kardiovaskulárnych ochorení.
5. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Liečba onkologických ochorení, vnútorné prostredie človeka.
6. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Analýza príčin rakoviny.
7. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Liečba hlavných druhov rakoviny bylinami. Onkológia hrtanu, jazyka, úst a pažeráka.
8. Film - Liečenie bylinami (E.F.Zajceva)
Tlačová konferencia s E.F.Zajcevou


E.F.Zajceva sa narodila r. 1925 v Leningrade, umrela 7 decembra 2016 v Kolotskoye (140 km od Moskvy)


Ďalšie odkazy

ЦЕЛЕБНЫЕ КОРНИ - ПЫРЕЙ, ОДУВАНЧИК, ЛОПУХ, časť II, časť III.
Лечение травами - Е.Ф.Зайцева


5 komentárov:

  1. Darmo, Rusko je veľká krajina, veľa bystrých ľudí, veľa poznania. Škoda len, že to dnes smeruje k úplnému anti-rusizmu ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Atopický ekzém8:22:00

    Môžem potvrdiť použitie koreňa pýru na kožné problémy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Koreň je dobrý sušený, podrvený, rozotretý, preosiaty na múčku pridávať do pečenia k pšeničnej múke. Pomer? Kto koľko znesie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. prosim vas- v preklade alebo aspon s titulkami tie filmy niekde nenajdeme ? alebo nejake konktretne recepty? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom