.

Chlebová polievka

Chlebová polievka je vhodným riešením, ak vám zostarol neskonzumovaný chlieb v špajzi a nechcete ho vyhadzovať. Kedysi platilo pravidlo, že ani zrnko chleba nesmie výjsť na zmar, s chlebom sa zaobchádzalo ohľaduplne až úctivo. Polievka z chleba je výdatná a výživná.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Chlebová polievka

Chlebová polievka  Chlebová polievka
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) sa preslávila dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka zo Zvolenskej Slatiny angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:

67 / Recept - chlebová polievka

Chlieb nakrája sa na kúsky, užiari na žlto, dá sa do hrnka a zaleje čistou vodou. Pridá sa tiež troška rasce (kmínu), posolí sa a nechá asi za pol hodiny variť. Rozmieša sa jedno vajíčko (na jednu osobu) s kúskom masla, kyslej smotany a naleje sa do vriacej polievky a nechá zovrieť. Do polievky môže sa dať i drobno krájaná pažítka.

Suroviny - chlebová polievka

  • Chlieb
  • Rasca
  • Soľ
  • Vajíčko
  • Maslo
  • Smotana
  • Pažítka

 

Podobné recepty

 

Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom