.

Karfiolová polievka

Výbornú inšpiráciu mi priniesla kniha od T. Vansovej, uvariť chutnú karfiolovú polievku, ktorú veľa ľudí nemá v obľube, kvôli nepresvedčivej chuti tejto zeleniny. Stačí ju vhodne ochutiť rozmixovať a jemný krém poteší každého vegana.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Karfiolová polievka

Karfiolová polievka  Karfiolová polievka
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) sa preslávila dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka zo Zvolenskej Slatiny angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:

58 / Recept - karfiolová polievka

Karfiol pokrája sa na malé kúsky a uvarí sa v slanej vode. Pripraží sa svetlou maslovou zápražkou, dá sa do nej drobno krájaný petržľan a podáva sa so žemličkou na kostky pokrájanou a na masle a petruške usmaženou. Cele tak pripraviť sa môže polievka i z chresti (špárgle).

Suroviny - karfiolová polievka

  • Karfiol
  • Múka
  • Maslo / olivový olej
  • Petržlen
  • Soľ
  • Smažená žemľa
  • Korenie

 

Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom