Varenie teplej polievky, ako je táto od Terézie Vansovej, nie je žiadny kumšt. Žiada si len niekoľko základných položiek, ako sú fazuľa maslo, alebo olivový olej, petržlen a pripravíme jedno z najlacnejších chutných jedál.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Fazuľová polievka
Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) sa preslávila dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka zo Zvolenskej Slatiny angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:
54 / Recept - fazuľová polievka
Na sladko pripraví sa fazuľová polievka, keď sa drobná biela fazuľa po náležitom uvarení zapraží čerstvým maslom a hodne zeleným petržľanom a keď sa zavaria do nej ľahké maslové haluštičky.
Suroviny - fazuľová polievka
- Fazuľa
- Maslo
- Múka
- Petržlen
- Maslové haluštičky
Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom