.

Zemiakový guľáš

Jednoduché jedlo - zemiakový guľáš podľa receptu T. Vansovej sme obohatili o huby a cícer. Na prípravu potrebujeme tridsať minút. Výborná desiata z hustej teplej polievky môže byť doplnená pečivom.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Zemiakový guľáš

Zemiakový guľáš  Zemiakový guľáš
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) sa preslávila dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka zo Zvolenskej Slatiny angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:

60 / Recept - zemiakový guľáš

Zemiaky na kocky pokrájané uvaria sa v slanej vode, medzitým smaží sa na hodne masti veľká pokrájaná cibuľa alebo dve menšie dovtedy, kým je nie hodne tmavá. Pridá sa i papriky. Keď je cibuľa do tmava upražená, zaleje sa zemiakovou vodou, nechá povariť, potom precedí sa na zemiaky.

Suroviny - zemiakový guľáš

  • Zemiaky
  • Soľ
  • Masť / olej
  • Cibuľa
  • Paprika
  • Korenia

 

Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom