Hustá krémová zemiaková polievka smotanová patrí k výživným teplým pokrmom, ponúkame recept podľa spisovateľky Terézie Vansovej. Výborná teplá polievka padne dobre na desiatu ale aj ako hlavné jedlo.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Zemiaková polievka smotanová
Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) sa preslávila dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka zo Zvolenskej Slatiny angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:
59 / Recept - zemiaková polievka smotanová
Zemiaky na úhľadné kocky pokrájané uvaria sa v slanej vode, zapražia sa maslom alebo masťou na veľmi tmavo, naostatok zamieša sa smotany do polievky a nastolí sa.
Suroviny - zemiaková polievka smotanová
- Zemiaky
- Soľ
- Múka
- Maslo / masť
- Smotana
Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom