.

Rybárska polievka

Počas dlhých posedov pri vode si každý rybár nosí základnú kuchársku výbavu, ako kotlík alebo turistický varič, aby si mohol pochutnať na časti svojho úlovku. Rybárska polievka je niekedy odlišná od rybacej polievky, nie žeby rybárska bola z rybára, ale pripravuje ju rybár. Rybaciu polievku už môže variť aj rybárova žena.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Rybárska polievka

Rybárska polievka  Rybárska polievka
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) je známa románom Sirota Podhradských, ktorý bolo prvým slovenským románom od ženskej autorky. Popri písaní sa rodáčka od Zvolena angažovala tiež v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k obrodeniu slovenských žien boli rady gazdinkám a výborná kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:

42 / Recept - rybárska polievka

Z viacerých menších rýb niekoľko kúskov na drobno pokrájať, do rajnice dať, k tomu hodne na rezance pokrájanej cibule, za lyžičku segedínskej papriky, soli, vodou zaliať, pomaly nechať variť. Tiež nie miešať, ale kedy-tedy rajnicu potriasť.

Suroviny - rybárska polievka

  • Ryby
  • Cibuľa
  • Segedínska paprika
  • Soľ
  • Zemiaky

 

Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

1 komentár:

  1. Raz som dostal defekt pri Devínskom jazere a pristavil som sa pri jednom milom tichom bláznovi - rybárovi. Mal vo výbave všetko, lepidlo, záplatu aj pumpu. Keď som sa opýtal "čo som dlžný", naložil mi z kotlíka na ohni do ešusa rybacej polievky a povedal "ochutnaj". Zjedol som ju do tla a odpovedal "ďakujem, výborná" a on mi na to: "teraz už nič, maj sa!"

    OdpovedaťOdstrániť

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom