.

Znojemská roštenka

Šťavnaté hovädzie mäsko na mäsovej omáčke s uhorkovou príchuťou známe ako znojemská roštenka patrí medzi top mäsové špeciality, ktoré sme získali z čias spoločného štátu s bratmi Čechmi a recept sa tak udomácnil, že ho kľudne môžeme zaradiť medzi špeciality slovenskej kuchyne.

» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Znojemská roštenka

Znojemská roštenka  Znojemská roštenka

Recept - znojemská roštenka

Zaradenie: tradičné recepty / mäsové

Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji udusíme cibuľu do sklovita (vyzerá ako priesvitná) a pridáme plátky roštenky, ktoré necháme zatiahnuť z oboch strán. Podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso takmer hotové pridáme nastrúhané kyslé uhorky a dovaríme do mäkka. Keď je roštenka mäkká, vyberieme ju z hrnca, výpek zasypeme hladkou múkou, zasmažíme, zalejeme vodou a povaríme (aby sa uvarila múka). Podávame s varenou ryžou alebo cestovinami, zemiakovou kašou.

Suroviny - znojemská roštenka

  • Hovädzia roštenka
  • Olej
  • Cibuľa
  • Nakladané kyslé uhorky
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cestoviny (ryža)

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

1 komentár:

  1. Konečne som našla stránku so Slovenskými receptami,teším sa na recepty ktoré si doma navaríme.

    OdpovedaťOdstrániť

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom