Šťavnaté hovädzie mäsko na mäsovej omáčke s uhorkovou príchuťou známe ako znojemská roštenka patrí medzi top mäsové špeciality, ktoré sme získali z čias spoločného štátu s bratmi Čechmi a recept sa tak udomácnil, že ho kľudne môžeme zaradiť medzi špeciality slovenskej kuchyne.
» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Znojemská roštenka
Recept - znojemská roštenka
Zaradenie: tradičné recepty / mäsové
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji udusíme cibuľu do sklovita (vyzerá ako priesvitná) a pridáme plátky roštenky, ktoré necháme zatiahnuť z oboch strán. Podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso takmer hotové pridáme nastrúhané kyslé uhorky a dovaríme do mäkka. Keď je roštenka mäkká, vyberieme ju z hrnca, výpek zasypeme hladkou múkou, zasmažíme, zalejeme vodou a povaríme (aby sa uvarila múka). Podávame s varenou ryžou alebo cestovinami, zemiakovou kašou.
Suroviny - znojemská roštenka
- Hovädzia roštenka
- Olej
- Cibuľa
- Nakladané kyslé uhorky
- Hladká múka
- Soľ
- Čierne korenie
- Cestoviny (ryža)
Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Konečne som našla stránku so Slovenskými receptami,teším sa na recepty ktoré si doma navaríme.
OdpovedaťOdstrániť