Svetlá číra až jemne zahustená teľacia polievka červenkastej farby, typickej jemnej mäsovej chuti a nasladlej vône vývaru s vkladom drobných halušiek a kúskov mäsa je vhodná ako desiatová polievka.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Teľacia polievka na sladko
Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) sa preslávila dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka zo Zvolenskej Slatiny angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:
21 / Recept - teľacia polievka na sladko
Teľacie mäso pokrájame a dobre osušíme z vody. Do nádoby dáme kus čerstvého masla - a kus pokrájanej cibule, to ale všetko má byť surové, mäso na to, a zakryté, posolené nechať pražiť. Keď by už malo prihoreť, dajme na koniec noža málo papriky, posypme trošku múkou, tak sa kus popraží, na to zalejme studenou vodou alebo polievkou. Keď zovrie, môžeme drobné haluštičky pohádzať do nej - a máme dobrú polievku.
Suroviny - teľacia polievka na sladko
- Teľacie mäso
- Maslo
- Cibuľa
- Soľ
- Paprika
- Múka
- Vývar
- Halušky / cestoviny
Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom