Jemne korenistý vývar z hovädzieho mäsa a kostí zabezpečí vhodná skladba surovín, ktoré na prípravu polievky použijeme: segedínska ružová paprika, čierne korenie, zázvor, muškátový orech, cibuľa a pár šupiek z nej, cesnak a lyžica paradajok.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Polievka korenistá
Slovenská spisovateľka Terézia Vansová (1857-1942) je slávna dielom Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej autorky. Popri písaní sa rodáčka od Zvolena angažovala tiež v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k obrodeniu slovenských žien boli rady gazdinkám a veľká kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:
03 / Recept - polievka korenistá
Keď sa pena soberie, pridá sa segedínskej ružovej papriky, na čerstvom masle do tmava upraženého kalerábu (hodný kus), potom petržľan, kúsok zeleru, najmenej mrkvy, soli, pár zrniek čierneho korenia, kúsok žltého zázvoru (ďumbieru), muškátový orech, cibuľka i pár šupí z nej, strúčok cesnaku, potom, keď sa dovára, jeden zemiak, za lyžicu paradajok.
Suroviny
- Hovädzie mäso
- Hovädzie kosti
- Segedínska ružová paprika
- Čerstvé maslo
- Kaleráb
- Petržľan
- Zeler
- Mrkva
- Soľ
- Čierne korenie
- Žltý zázvor (ďumbier)
- Muškátový orech
- Cibuľka
- Strúčok cesnaku
- Zemiak
- Paradajky
Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom