Svetlá kuracia polievka s kalerábom jemne korenistej vône a chuti vývaru z kuraciny, kalerábu a čerstvej petržlenovej vňati s vkladom kalerábových rezancov a kúskov kuracieho mäsa.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Kuracia polievka s kalerábom
Známu slovenskú spisovateľku Teréziu Vansovú (1857-1942) preslávilo dielo Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka od Zvolena angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k slovenskému ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a rozsiahla kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:
18 / Recept - kuracia polievka s mladým kalerábom (kedluben, brukev)
Náležite očistené a pokrájané kuriatko postaví sa s potrebným množstvom vody na oheň a nechá sa variť. Keď zovrie, posolí sa a pridá hodne na kocky alebo rezance pokrájaného mladého kalerábu. Pripraží sa maslovou zápražkou, do ktorej sa dá zeleného petržľanu. Môže sa dľa chuti pridať papriky alebo iného korenia.
Suroviny - kuracia polievka s kalerábom
- Kura
- Soľ
- Kaleráb
- Maslo
- Múka
- Zelený petržľan
- Paprika
Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom