.

Kuracia polievka s kalerábom

Svetlá kuracia polievka s kalerábom jemne korenistej vône a chuti vývaru z kuraciny, kalerábu a čerstvej petržlenovej vňati s vkladom kalerábových rezancov a kúskov kuracieho mäsa.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Kuracia polievka s kalerábom

Kuracia polievka s kalerábom  Kuracia polievka s kalerábom
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

Známu slovenskú spisovateľku Teréziu Vansovú (1857-1942) preslávilo dielo Sirota Podhradských, ktoré bolo prvým slovenským románom ženskej spisovateľky. Popri písaní sa rodáčka od Zvolena angažovala v ženskom hnutí, hlavným jej príspevkom k slovenskému ženskému obrodeniu boli rady gazdinkám a rozsiahla kuchárska kniha - Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha:

18 / Recept - kuracia polievka s mladým kalerábom (kedluben, brukev)

Náležite očistené a pokrájané kuriatko postaví sa s potrebným množstvom vody na oheň a nechá sa variť. Keď zovrie, posolí sa a pridá hodne na kocky alebo rezance pokrájaného mladého kalerábu. Pripraží sa maslovou zápražkou, do ktorej sa dá zeleného petržľanu. Môže sa dľa chuti pridať papriky alebo iného korenia.

Suroviny - kuracia polievka s kalerábom

  • Kura
  • Soľ
  • Kaleráb
  • Maslo
  • Múka
  • Zelený petržľan
  • Paprika

 

Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Terézia Vansová: Recepty prastarej matere, nová kuchárska kniha

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom