Biela až smotanovo nažltlá vločková polievka jemnej vône po vločkách, mliečnej vločkovej chuti, mierne korenistá, krémovo zahustená.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Vločková polievka
Recept - Vločková polievka
Zaradenie: polievky
Na túto polievku bežne neprídeme, vyskúšame ju až keď nás zaujme niekde v receptári. Zápražka, mlieko a vločky, kombinácia pre milovníkov obilnín, nutrične výdatná polievka.
Postup prípravy: Opláchnuté vločky zalejeme časťou vývaru, uvedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme až sa celkom rozvaria. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme mletý kvet, za neustáleho miešania ju zalejeme zbytkom vývaru, uvedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme aspoň 30 minút. Pridáme rozvarené vločky, mlieko a korenie a trocha povaríme. Polievku scedíme, prelisujeme na hustom sitku a znovu prevaríme. Hotovú polievku dochutíme polievkovým korením, umytú petržlenovú vňať posekáme na drobno a pridáme pred podávaním na tanier.
Vylepšenia: obohatením môžu byť krúpy, alebo uvarené ružičky karfiolu. Vločková polievka so zeleninou.
Suroviny na vločkovú polievku
Odporúčané množstvá a použité suroviny sú iba orientačné (10 porcií), možno ich prispôsobiť podľa vlastného uváženia.
- Ovsené vločky - 150 g
- Vývar - 3,1 litra
- Tuk - 100 g
- Múka hladká - 60 g
- Mlieko - 2,5 dcl
- Kvet mletý - 0,5 g
- Čierne korenie mleté - 0,5 g
- Polievkové korenie - 20 g
- Petržlenová vňať - 10 g Množstvo hotovej polievky: 3,3 litra
Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Kamila Kapustová,
Slovenská kuchyňa - sekcia polievky,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom