.

Valentínsky dezert

Horúce višne s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené á la valentínsky dezert. Rýchly, vďačný, vždy poruke v mrazničke. V letnej sezóne si višne alebo čerešne odkôstkujeme a zamrazíme alebo z nich spravíme džem povarením s trochou cukru, potom bude dezert s kúskovým ovocím, ideálny do jogurtu alebo na takýto dezert s vanilkovou zmzlinou.

» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Valentínsky dezert

Valentínsky dezert
Valentínsky zmrzlinový dezert

Recept - Valentínsky dezert - Horúce višne s vanilkovou zmrzlinou

Zaradenie: Dezerty / Zmrzlina

Keď v mrazivom februári dvoch zaľúbených láska páli, chladná zmrzlina je im vhodná oheň tíšiť.

Postup prípravy: mrazené alebo na spôsob džemu uskladnené višne alebo čerešne necháme v hrnci prevrieť, môžeme pridať štipku škorice, v prípade mrazeného ovocia aj trochu cukru, najlepšie nerafinovaného – netreba veľa, ovocie má byť kyslasté, sladkosť zabezpečí zmrzlina. Na vychladený tanier servírujeme vanilkovú zmrzlinu a prilejeme horúce višne / čerešne, ozdobíme hustou šťavou z ovocia a mätovým listom.

Vylepšenia: pohrajte sa s farbami ovocia či zmrzliny. Tvarujte, zdobte, dochucujte (orechy, mäta, vaječný likér...) a hlavne sa ľúbte!

Suroviny - Valentínsky zmrzlinový dezert

Množstvá a použité suroviny zvoľte podľa vlastného uváženia.

  • višne / čerešne – čerstvé, mrazené alebo domáci džem s kusovým ovocím
  • cukor podľa možnosti nerafinovaný, trstinový a pod., alebo ním šetrím
  • vanilková zmrzlina čo najkvalitnejšia, domáca je ideálna
  • mletá škorica (voliteľné)
  • mäta na ozdobenie
  • sirup z ovocia

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom