Horúce višne s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené á la valentínsky dezert. Rýchly, vďačný, vždy poruke v mrazničke. V letnej sezóne si višne alebo čerešne odkôstkujeme a zamrazíme alebo z nich spravíme džem povarením s trochou cukru, potom bude dezert s kúskovým ovocím, ideálny do jogurtu alebo na takýto dezert s vanilkovou zmzlinou.
» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Valentínsky dezert
Recept - Valentínsky dezert - Horúce višne s vanilkovou zmrzlinou
Zaradenie: Dezerty / Zmrzlina
Keď v mrazivom februári dvoch zaľúbených láska páli, chladná zmrzlina je im vhodná oheň tíšiť.
Postup prípravy: mrazené alebo na spôsob džemu uskladnené višne alebo čerešne necháme v hrnci prevrieť, môžeme pridať štipku škorice, v prípade mrazeného ovocia aj trochu cukru, najlepšie nerafinovaného – netreba veľa, ovocie má byť kyslasté, sladkosť zabezpečí zmrzlina. Na vychladený tanier servírujeme vanilkovú zmrzlinu a prilejeme horúce višne / čerešne, ozdobíme hustou šťavou z ovocia a mätovým listom.
Vylepšenia: pohrajte sa s farbami ovocia či zmrzliny. Tvarujte, zdobte, dochucujte (orechy, mäta, vaječný likér...) a hlavne sa ľúbte!
Suroviny - Valentínsky zmrzlinový dezert
Množstvá a použité suroviny zvoľte podľa vlastného uváženia.
- višne / čerešne – čerstvé, mrazené alebo domáci džem s kusovým ovocím
- cukor podľa možnosti nerafinovaný, trstinový a pod., alebo ním šetrím
- vanilková zmrzlina čo najkvalitnejšia, domáca je ideálna
- mletá škorica (voliteľné)
- mäta na ozdobenie
- sirup z ovocia
Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom