Rýchle a jednoduché vegetariánske jedlo za nízke ceny je hotové za pár minút. Populárne a ľahké jedlo je bežné v celej východnej Európe. Stačí uvariť cestoviny, podusiť kapustu, zmiešať, omastiť a môžeme obedovať.
» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Kapustové fliačky
Recept - kapustové fliačky
Zaradenie: tradičné recepty / bezmäsové
Toto slovenské jedlo známe ako kapustové fliačky zvládne pripraviť každý. Jednoduchý recept, ktorý sa skladá z kapusty, cibule, masla, vaječných rezancov, soli a korenia. Do hrnca nalejeme olej a pridáme na rezance nakrájanú kapustu, osolíme, opepríme a dusíme – nemusíme podlievať, kapusta pustí dosť šťavy. Kto má rád sladšie odporúčame spraviť si na začiatku karamel až potom dusiť kapustu. Keď je kapusta udusená ale ešte stále jemne chrumkavá odstavíme ju (nesmie ostať voda v hrnci) a vložíme doň v slanej vode uvarené fliačky. Všetko dobre premiešame, ochutíme a teplé podávame.
Môže to byť prísne vegetariánske jedlo, niekedy s pridaním restovaných šampiňónov, alebo ho možno vylepšiť slaninou či iným údeným mäsom, a je vynikajúcou prílohou alebo ponukou hlavného jedla, ktorá sa dobre drží na bufetovom stole. Ak tento recept nedráždi vašu fantaziu, môžete si vybrať z mnohých variant: huby, slanina, šunka, údené...
Suroviny - kapustové fliačky
- Hlávková kapusta
- Cibuľa
- Cestoviny fliačky
- Olej / Maslo
- Cukor
- Soľ
- Čierne mleté korenie
Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom