.

Segedínsky guláš kvašny

Segedínsky guľáš patrí spolu s kapustnicou k najobľúbenejším jedlám Slovákov z kyslej kapusty. V niektorých regiónoch sa pripravuje veľmi kyslý, inde sa varí jemnejšia verzia so smotanou. Vyskúšali sme poriadne kyslý (kvašny) segedínsky guláš podľa receptu zo Spiša.

» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Segedínsky guláš kvašny

Segedínsky guláš kyslý Segedínsky guláš kvašny

Recept - Segedínsky guláš kvašny

Zaradenie: tradičné recepty / mäsové

Podobné recepty: Segedínsky guláš

Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na masti / oleji a zasypeme hojne červenou mletou paprikou. Stále miešame, aby sa nám paprika nepripálila lebo by mohla zhorknúť a pokazila by tak chuť celého jedla. Potom základ zalejeme trochou kyslej vody z kyslej kapusty a pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a osolíme. Dusíme do polomäkka a pridáme kyslú kapustu (kto nemá rád kyslý segedínsky guláš odporúčam kapustu premyť aj niekoľkokrát). Táto verzia je však venovaná milovníkom extra kyslého jedla, preto kapustu nepremývame. Keď je kapusta mäkká pridáme zátrepku s hladkej múky a mlieka, ktorú vmiešame do giľášu. Na záver na zjemnenie pridáme ešte smotanu. Dbáme, aby nebol guľáš príliš hustý z veľa múky, alebo naopak aby nebol príliš riedky. Podávame s parenou knedľou.

Suroviny - Segedínsky guláš kvašny

  • Masť alebo Olej
  • Cibuľa
  • Bravčový bôčik
  • Bravčové pliecko
  • Kyslá kapusta
  • Kyslá voda z kapusta
  • Mlieko
  • Smotana
  • Hladká múka
  • Mletá červená paprika sladká
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom