.

Pečené kura á la kačica

Lacná a rýchla náhrada pečenej kačice. Pripravte si kuracie na spôsob kačaciny, chuť je takmer na nerozoznanie a pritom ušetríte čas i peniaze. Ako príloha je vhodná dusená kapusta (veeeľa dusenej kapusty) a knedľa, resp. zemiaková kaša. Priaznivci delenej stravy a paleo knedľu alebo zemiaky samozrejme vynechajú a k mäsu si naložia plný tanier dusenej kapusty.

» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Pečené kura á la kačica

Pečené kura á la kačicaPečené kura á la kačica s kapustou a knedlíkom

Príprava pečené kuracie stehná na kyslej kapuste - kura á la kačica

Zaradenie: hlavné jedlo - tradičné recepty

Na plátky nakrájanou slaninou vyložíme dno pekáča, na to dáme asi 5 cm hrubú vrstvu kyslej kapusty a na vrch položíme kuracie stehná. Osolíme pridáme vegetu, plech zakryjeme a dáme do rúry piecť do polomäkka. Nezabudneme podliať vodou (celú vrstvu kapusty). Pripbližne po ½ hodine pekáč odkryjeme a ešte dopečieme bez vrchnáku. Keď sú mäsko a kapusta mäkké, vytiahneme pekáč z rúry, mäso vyberieme a odložíme bokom, aby sme mohli dorobiť sósik. Do kapusty spravíme zápražku (asi 1 lyžica oleja a 1 lyžica hladkej múky speníme na panvičke a vložíme do pekáča ku kapuste) a spolu so slaninkou nad ohňom premiešame (podľa potreby dosladíme kapustu cukrom). Podávame s parenou knedľou, alebo zemiakovými knedlíkami.

Alternatíva s celým kuraťom Cele kurča naplníme kyslou kapustou zmiešanou s kúskami slaniny a zašijeme. Dáme piecť na masle do rúry. Po upečení kura rozštvrtíme, kapustu prelejeme výpekom a podávame s knedľou.

Suroviny - pečené kura á la kačica

  • Kuracie stehná
  • Slanina
  • Kyslá kapusta
  • Hladká múka
  • Olej
  • Soľ
  • Vegeta
  • Cukor

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

2 komentáre:

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom