Lacná a rýchla náhrada pečenej kačice. Pripravte si kuracie na spôsob kačaciny, chuť je takmer na nerozoznanie a pritom ušetríte čas i peniaze. Ako príloha je vhodná dusená kapusta (veeeľa dusenej kapusty) a knedľa, resp. zemiaková kaša. Priaznivci delenej stravy a paleo knedľu alebo zemiaky samozrejme vynechajú a k mäsu si naložia plný tanier dusenej kapusty.
» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Pečené kura á la kačica
Príprava pečené kuracie stehná na kyslej kapuste - kura á la kačica
Zaradenie: hlavné jedlo - tradičné recepty
Na plátky nakrájanou slaninou vyložíme dno pekáča, na to dáme asi 5 cm hrubú vrstvu kyslej kapusty a na vrch položíme kuracie stehná. Osolíme pridáme vegetu, plech zakryjeme a dáme do rúry piecť do polomäkka. Nezabudneme podliať vodou (celú vrstvu kapusty). Pripbližne po ½ hodine pekáč odkryjeme a ešte dopečieme bez vrchnáku. Keď sú mäsko a kapusta mäkké, vytiahneme pekáč z rúry, mäso vyberieme a odložíme bokom, aby sme mohli dorobiť sósik. Do kapusty spravíme zápražku (asi 1 lyžica oleja a 1 lyžica hladkej múky speníme na panvičke a vložíme do pekáča ku kapuste) a spolu so slaninkou nad ohňom premiešame (podľa potreby dosladíme kapustu cukrom). Podávame s parenou knedľou, alebo zemiakovými knedlíkami.
Alternatíva s celým kuraťom Cele kurča naplníme kyslou kapustou zmiešanou s kúskami slaniny a zašijeme. Dáme piecť na masle do rúry. Po upečení kura rozštvrtíme, kapustu prelejeme výpekom a podávame s knedľou.
Suroviny - pečené kura á la kačica
- Kuracie stehná
- Slanina
- Kyslá kapusta
- Hladká múka
- Olej
- Soľ
- Vegeta
- Cukor
Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Prečo má byť kura za kačicu, veď kura na kapuste je super
OdpovedaťOdstrániťlacná kačka
OdpovedaťOdstrániť