Omastené cestoviny so zemiakmi, červenou paprikou, známy granatiersky pochod je známe jedlo chudobných, ktoré poznajú všetky európske kuchyne. Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré pripravíme za niekoľko minút, navyše ekonomicky nenáročné, sýte.
» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Granatiersky pochod
Recept - granatiersky pochod
Zaradenie: tradičné recepty / bezmäsité
Podobné recepty: Granadír
Očistíme a na menšie kocky nakrájame zemiaky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Cestovinové fliačky uvaríme v osolenej vode. Na oleji si upražíme cibuľu, zaprášime dostatočným množstvom červenej mletej papriky a za stáleho miešania upražíme papriku. Dáme pozor, paprika nesmie prihorieť aby nezhorkla. Uvarené zemiaky, cestoviny a cibuľu s červenou paprikou zmiešame tak aby boli všetky zemiaky a fliačky omastené a zafarbené do červena. Podávame teplé s kyslými uhorkami. Aby nebola nuda, môžeme občas vyskúšať aj iné cestoviny, než fliačky.
Suroviny - granatiersky pochod
- Cibuľa
- Zemiaky
- Cestoviny - fliačky
- Mletá červená paprika sladká
- Olej
- Soľ
Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom