.

Granatiersky pochod

Omastené cestoviny so zemiakmi, červenou paprikou, známy granatiersky pochod je známe jedlo chudobných, ktoré poznajú všetky európske kuchyne. Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré pripravíme za niekoľko minút, navyše ekonomicky nenáročné, sýte.

» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty » Granatiersky pochod

Granatiersky pochod  Granatiersky pochod - cestoviny so zemiakmi

Recept - granatiersky pochod

Zaradenie: tradičné recepty / bezmäsité

Podobné recepty: Granadír

Očistíme a na menšie kocky nakrájame zemiaky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Cestovinové fliačky uvaríme v osolenej vode. Na oleji si upražíme cibuľu, zaprášime dostatočným množstvom červenej mletej papriky a za stáleho miešania upražíme papriku. Dáme pozor, paprika nesmie prihorieť aby nezhorkla. Uvarené zemiaky, cestoviny a cibuľu s červenou paprikou zmiešame tak aby boli všetky zemiaky a fliačky omastené a zafarbené do červena. Podávame teplé s kyslými uhorkami. Aby nebola nuda, môžeme občas vyskúšať aj iné cestoviny, než fliačky.

Suroviny - granatiersky pochod

  • Cibuľa
  • Zemiaky
  • Cestoviny - fliačky
  • Mletá červená paprika sladká
  • Olej
  • Soľ

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
šéfredaktor Dano Slovák,
Slovenská kuchyňa,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom