Rodinka dostala chuť na sladké no a od obeda ostali cestoviny. V okamihu mi napadlo, ako ich rýchlo uspokojím? Cestoviny na sladko je termín, ktorý u nás v rodine už od dávna používame na rôzne druhy dobrôt s džemom, medom, cukrom... Z misky vrtuliek (fusilli) sa dá rýchlo pripraviť dobrý dezert. Stačí zapnúť fantáziu a nazrieť do špajzy či komory, čo za sladkosti sú po ruke.
» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Cestoviny na sladko
Ako pripraviť Cestoviny na sladko?
V rajničke necháme rozpustiť 1/8 masla, pridáme uvarené cestoviny len za účelom ohriatia. Odstavíme z ohňa, ochutíme kakaom, medom a naberieme na nahriate dezertové taniere. Pridáme džem, alebo zavárané ovocie (v našom prípade brusnicový džem vlastnej výroby) a za hrsť nasekaných vlašských orechov. Ozdobíme niečim zeleným, napr. listy bazalky, alebo mäty. Niečo určite rastie v črepníku na okne! V momente boli taniere prázdne a na tvárach úsmevy od ucha k uchu.
Vylepšenia: škorica, javorový sirup, rozpustená čokoláda...
Suroviny - cestoviny na sladko
- Varené cestoviny 600 g
- Maslo 1/8
- Med 2 PL
- Kakao 1 PL
- Brusnicový džem 200 g
- Vlašské orechy 200 g
Na zdravie a dobrú chuť praje
Pinky Bold - fanúšik sekcie Dezerty,
Slovenská kuchyňa,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Paráda, 5 minút práce a 5 minút vychutnávania spôsobili hodinu radosti.
OdpovedaťOdstrániť