.

Cestoviny na sladko

Rodinka dostala chuť na sladké no a od obeda ostali cestoviny. V okamihu mi napadlo, ako ich rýchlo uspokojím? Cestoviny na sladko je termín, ktorý u nás v rodine už od dávna používame na rôzne druhy dobrôt s džemom, medom, cukrom... Z misky vrtuliek (fusilli) sa dá rýchlo pripraviť dobrý dezert. Stačí zapnúť fantáziu a nazrieť do špajzy či komory, čo za sladkosti sú po ruke.

» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Cestoviny na sladko

Cestoviny
Cestoviny na sladko

Ako pripraviť Cestoviny na sladko?

V rajničke necháme rozpustiť 1/8 masla, pridáme uvarené cestoviny len za účelom ohriatia. Odstavíme z ohňa, ochutíme kakaom, medom a naberieme na nahriate dezertové taniere. Pridáme džem, alebo zavárané ovocie (v našom prípade brusnicový džem vlastnej výroby) a za hrsť nasekaných vlašských orechov. Ozdobíme niečim zeleným, napr. listy bazalky, alebo mäty. Niečo určite rastie v črepníku na okne! V momente boli taniere prázdne a na tvárach úsmevy od ucha k uchu.

Vylepšenia: škorica, javorový sirup, rozpustená čokoláda...

Suroviny - cestoviny na sladko

  • Varené cestoviny 600 g
  • Maslo 1/8
  • Med 2 PL
  • Kakao 1 PL
  • Brusnicový džem 200 g
  • Vlašské orechy 200 g

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
Pinky Bold - fanúšik sekcie Dezerty,
Slovenská kuchyňa,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

1 komentár:

  1. Paráda, 5 minút práce a 5 minút vychutnávania spôsobili hodinu radosti.

    OdpovedaťOdstrániť

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom