Svetlá krémová polievka s jemne nakrájaným pórom a vajcom, príjemnej pórovej vône, jemnej chuti póru a vajec, mierne korenistá, krémovo zahustená. Rýchla príprava, výborná chuť, zdravotne hodnotná polievka.
» Slovenská kuchyňa » Polievky » Pórová polievka s vajcom
Pórová polievka s vajcom
Zaradenie: polievky
Podobné recepty: Pórová polievka so syrom a šampiňónmi
Postup: opláchnutý nadrobno nakrájaný pór zalejeme 1/3 dávky vývaru a uvaríme takmer domäkka. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, za neustáleho miešania ju zalejeme zvyšnou časťou vlažného vývaru, privedieme k varu. Pridáme odvar z póru a na miernom ohni varíme najmenej 1/2 hodiny s občasným premiešaním. Pred dokončením pridáme mleté čierne korenie, krátko povaríme a polievku precedíme cez jemné sitko. Do precedenej polievky pridáme uvarený pór, vlejeme rozmiešané vajce, premiešame a necháme vajce zraziť. Hotovú polievku dochutíme polievkovým korením a podľa potreby osolíme.
Suroviny - pórová polievka
- Pór - 100 g
- Vývar - 2,8 litra
- Tuk - 100 g
- Múka hladká - 200 g
- Vajce - 1 ks / 40 g
- Čierne korenie mleté - 0,5 g
- Soľ - 10 g
- Polievkové korenie - 20 g
Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Kamila Kapustová,
Slovenská kuchyňa - sekcia polievky,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom