Palacinky ochutené čokoládou, lekvárom, šlahačkou sú obľúbené u detí, ale ich obaľovaná a vyprážaná verzia ponúka ďalšie možnosti chutí.
» Slovenská kuchyňa » Teplé predjedlá » Vyprážané palacinky
Ako pripraviť vyprážané palacinky
Zaradenie teplé predjedlá
Z mlieka, vajca a hladkej múky si spravíme palacinkové cesto. Na panvici roztopíme maslo a pečieme hrubšie palacinky. Nakrájané hríby ( aj mrazené, prípadne šampiňóny) udusíme na tuku, necháme trochu vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr, vaječný žĺtok, z bielku urobíme tuhý sneh, soľ, čierne korenie a premiešame. Zmesou naplníme polovicu palacinky a druhou polovicou ju preložíme a potom ju preložíme ešte raz. Vznikne trojuholník, ktorý obalíme v trojobale – hladká múka, vajce, strúhanka. Na rozpálenom oleji vyprážame do zlatova. Podávame so zeleninovým šalátom, tatárskou omáčkou, kečupom....
Suroviny - vyprážané palacinky
- Mlieko
- Vajcia
- Hladká múka
- Maslo
- Eidam alebo iná tehla
- Hríby alebo šampiňóny
- Strúhanka
- Čierne mleté korenie
- Soľ
- Olej / masť
- Kečup
Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Anton Foršpajz,
Slovenská kuchyňa,
domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty
Áááách, prečo ešte vyprážať, veď palacinky sú najlepšie postriekať šľahačkou, čokoládou ... aj tak sú už mimo zoznam jedál pre zdravie.
OdpovedaťOdstrániťBa práveže zaujímavé
OdpovedaťOdstrániť