.

Pečené kura á la kačica

» Slovenská kuchyňa » Pečené kura á la kačica

Ako pripraviť pečené kuracie stehná na kyslej kapuste

Zaradenie: hlavné jedlo - tradičné recepty

Na plátky nakrájanou slaninou vyložíme dno pekáča, na to dáme asi 5 cm hrubú vrstvu kyslej kapusty a na vrch položíme kuracie stehná. Osolíme pridáme vegetu, plech zakryjeme a dáme piecť do polomäkka. Nezabudnúť podliať vodou ( celú vrstvu kapusty). Po asi ½ hodine pekáč odkryjeme a ešte dopečieme. Mäkké vytiahneme z rúry, mäso vyberieme bokom. Do kapusty spravíme zápražku ( 1 lyžica oleja a 1 lyžica hladkej múky speníme ) a spolu so slaninkou premiešame a dosladíme cukrom. Podávame s knedľou.

Alternatíva s celým kuraťom Cele kurča naplníme kyslou kapustou zmiešanou s kúskami slaniny a zašijeme. Dáme piecť na masle do rúry. Po upečení kura rozštvrtíme, kapustu prelejeme výpekom a podávame s knedľou.

Suroviny

- Kuracie stehná
- Slanina
- Kyslá kapusta
- Hladká múka
- Olej
- Soľ
- Vegeta
- Cukor

Na zdravie a dobrú chuť, praje Slovenská kuchyňa ;-)


domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom