.

Vyprážané palacinky

Palacinky ochutené čokoládou, lekvárom, šlahačkou sú obľúbené u detí, ale ich obaľovaná a vyprážaná verzia ponúka ďalšie možnosti chutí.

» Slovenská kuchyňa » Teplé predjedlá » Vyprážané palacinky

Vyprážané palacinky  Vyprážané palacinky

Ako pripraviť vyprážané palacinky

Zaradenie teplé predjedlá

Z mlieka, vajca a hladkej múky si spravíme palacinkové cesto. Na panvici roztopíme maslo a pečieme hrubšie palacinky. Nakrájané hríby ( aj mrazené, prípadne šampiňóny) udusíme na tuku, necháme trochu vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr, vaječný žĺtok, z bielku urobíme tuhý sneh, soľ, čierne korenie a premiešame. Zmesou naplníme polovicu palacinky a druhou polovicou ju preložíme a potom ju preložíme ešte raz. Vznikne trojuholník, ktorý obalíme v trojobale – hladká múka, vajce, strúhanka. Na rozpálenom oleji vyprážame do zlatova. Podávame so zeleninovým šalátom, tatárskou omáčkou, kečupom....

Suroviny - vyprážané palacinky

  • Mlieko
  • Vajcia
  • Hladká múka
  • Maslo
  • Eidam alebo iná tehla
  • Hríby alebo šampiňóny
  • Strúhanka
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ
  • Olej / masť
  • Kečup

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Anton Foršpajz,
Slovenská kuchyňa,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

2 komentáre:

  1. Áááách, prečo ešte vyprážať, veď palacinky sú najlepšie postriekať šľahačkou, čokoládou ... aj tak sú už mimo zoznam jedál pre zdravie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ba práveže zaujímavé

    OdpovedaťOdstrániť

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom