.

Polievka frankfurtská

Svetlá, paprikovo ružovkastá až červenkastá polievka, s mliečno-paprikovou vôňou a chuťou z použitých párkov, krémovo zhjustená, s vložkou nakrájaných párkov.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Polievka frankfurtská

Polievka frankfurtská
  Polievka frankfurtská / NRTP-10-1-35

Polievka frankfurtská

Zaradenie: polievky

Postup: na tuku opražíme do ružova nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, pripravíme svetlú zásmažku a do nej zamiešame papriku. Zásmažku za neustáleho šľahania metličkou zalejeme vlažným vývarom, uvedieme do varu a za občasného prešľahania varíme na miernom ohni najmenej 1/2 hodiny. Ku koncu varu pridáme mleté čierne korenie a mlieko, polievku ešte krátko povaríme a precedíme hustým sitkom.

Do precedenej polievky pridáme párky nakrájané na jemné plátky a znovu ju krátko povaríme. Hotovú polievku dochutíme polievkovým korením. Prepláchnutú, jemne nakrájanú petržlenovú vňať vkladáme do polievky pri expedícii. (Pri príprave väčšieho množstva polievky je vhodné vkladať dávku prehriatych párkov do jednotlivých porcií až pri expedícii.)

Suroviny - polievka frankfurtská

Jedna porcia polievky - 0,33 litra. Použité suroviny postačujú na desať porcií jedla.

  • Párky jemné - 200 g
  • Margarín - 100 g
  • Cibuľa - 100 g
  • Múka hladká - 200 g
  • Paprika mletá sladká - 20 g
  • Vývar - 3000 g
  • Čierne korenie mleté - 0,5 g
  • Mlieko konzumné - 250 g
  • Petržlenová vňať - 10 g
  • Soľ - 30 g
  • Polievkové korenie - 20 g
  • Množstvo hotového jedla: 3420 g

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Kamila Kapustová,
Slovenská kuchyňa - sekcia polievky,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom