.

Mandľová polievka

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Mandľová polievka

Mandľová polievka  Mandľová polievka s opečenou žemľou
Recept 65 / Ján Babilon: Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči

Mandľová polievka - postup

Štvrť funta (14 deka) mandieľ sa oblanžíruje, očistí, v mažiari nadrobno potlčie a dá sa do kastróla, kde sa s troma žajdlíkmi mlieka rozmieša; pridá sa kus vanílie. Na ohni sa to spolu zvarí, pretrie cez sito, dá späť do čistého kastróla a nechá sa na čistom mieste stáť. Do hrnčeka sa dajú štyri žĺtky a tlčený cukor a zmiešajú sa. Vleje sa doň (za stáleho miešania) prichystané mandľové mlieko a dá sa na misu, k čomu sa pridá žemľa.

Suroviny

0,14 kg Mandle - Štvrť funta (14 deka)
1L Mlieko - tri žajdlíky (3 x 0,34 l)
1 ks vanílie
4 ks vaječné žĺtky
tlčený cukor
žemľa.

 

Naša kuchárka vám praje dobrú chuť
s receptami z knihy:
Ján Babilon, Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom