Ak pre jedlo platí príslovie "ste to čo jete", v prípade nápojov môžeme povedať to isté "ste to čo pijete". Nápojový lístok má obsahovať nápoje nealkoholické, destiláty, vína, ovocné šťavy, miešané nápoje, teplé nápoje, mlieko, ale hlavne čistú vodu. Voda je najdôležitejšia zložka ľudského tela, jej kvalita, pitný režim značne ovplyvňujú náš zdravotný stav. Bez jedla vydržíme niekoľko týždňov, bez vody len pár dní.
Podobne, ako príloha k jedlu je aj nápoj vhodný, alebo menej vhodný. Teplý čaj, káva, pohár červeného, alebo štamperlik borovičky, každé sa hodí pri inej príležitosti a k inému jedlu.
Nápojový lístok
https://slovenska-kuchyna.blogspot.com/2006/03/ibistekovy-caj.html
Na zdravie a dobrú chuť želá
redaktor sekcie nápoje,
Ernest Dúšok
Domovská stránka » Slovenská kuchyňa «
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom