tag:blogger.com,1999:blog-3066023358243029353.post8777857949234989305..comments2023-12-16T15:34:20.949+01:00Comments on Slovenská kuchyňa: Rybacia polievkaRasti Slávhttp://www.blogger.com/profile/10993820859371272002noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-3066023358243029353.post-76594710894997439292018-02-15T15:17:52.435+01:002018-02-15T15:17:52.435+01:00Najlepšia rybacia polievka je z rybieho filé. Rých...Najlepšia rybacia polievka je z rybieho filé. Rýchla príprava, čistá práca, prostredie bez zápachu, vynikajúca chuť. <br />Postup: dve, tri kúsky mrazeného rybieho filé posypeme soľou, korením a kurkumou z oboch strán (pracuje s mrazenou rybacinou). Osmažíme na prepustenom masle do polomäkka (lupienky rybaciny majú tendenciu sa pekne odlupovať). Zľahka poprášime múkou a podlejeme trochou vývaru. Rybu vyberieme a pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú podusíme a podlejeme zbytkom vývaru. Varíme do skoro mäkka. Zavaríme polievkové knedlíčky, pridáme varené zemiaky (v inej vode), rozobraté (na lupienky) rybacie mäso a minútu, dve spolu prevaríme. Podávame teplé, ozdobené zeleným. <br />P.S. polievka má byť hustá (plno zeleniny a rybaciny, minimum vody), prsty si oblížete.<br /><br />Dobrú chuť,<br />František DobrotaRybacia polievka z rybieho filéhttp://slovenska-kuchyna.blogspot.sk/2006/02/rybacia-polievka.htmlnoreply@blogger.com