Polievka je grunt a mäso iba špunt. Touto riekankou sa babička snažila naučiť ma v detstve na polievky. Podarilo sa jej to. Milujem polievky, naladia organizmus na hlavné jedlo, naštartujú trávenie, sú k tráviacemu traktu jemnejšie, ako husté a sýte jedlá druhého chodu. Mnohí si bez polievky nevieme predstaviť svoj každodenný jedálniček. Niet lepšieho obedňajšieho predjedla, ako teplá polievka. Neuškodí ani viac krát za deň, skúste tanier polievky na večeru! Počuli ste o polievkovej diéte?
» Slovenská kuchyňa » Polievky
Polievky zo slovenskej kuchyne
Slovenská kuchyňa ponúka veľké množstvo skvelých receptov, chutné polievky sa však dajú urobiť takmer z čohokoľvek aj bez receptu, ak máte dostatok fantázie. Spomínaná stará mama z úvodu vzala medzi prsty trocha rasce, hodila ju na masť, keď začala rasca rozvoniavať zaprášila múkou, bielu zápražku len zaliala vodou, nechala prevariť, osolila a ak sa cítila prosperujúco, rozkvedlala v polievke jedno vajce. Za pár minút sme mali na tanieri fajnú rascovku. Uvarte si z receptov najznámejších polievok:
Na zdravie a dobrú chuť želá
redaktorka sekcie polievky,
Kamila Kapustová
Domovská stránka » Slovenská kuchyňa «
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom