tag:blogger.com,1999:blog-3066023358243029353.post4745630636195290006..comments2023-12-16T15:34:20.949+01:00Comments on Slovenská kuchyňa: Zavárané uhorkyRasti Slávhttp://www.blogger.com/profile/10993820859371272002noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3066023358243029353.post-43759237887970269062021-02-03T10:43:50.857+01:002021-02-03T10:43:50.857+01:00Dobrá rada Evka, vyskúšame.Dobrá rada Evka, vyskúšame.Pestujem Uhorkynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3066023358243029353.post-65158922322633581982018-05-31T07:31:43.507+02:002018-05-31T07:31:43.507+02:00Dočítala som sa na ruských weboch, že polievanie z...Dočítala som sa na ruských weboch, že polievanie zásaditou vodou zabraňuje vzniku uhorkovej plesne. Uhorky majú krásnu tmavozelenú farbu (aj listy). Používa sa obyčajná jedlá sóda. Roztok má mať pH 7,5Zaváračka Evahttp://slovenska-kuchyna.blogspot.com/2012/11/zavarane-uhorky.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3066023358243029353.post-67026084711652378012018-05-31T07:27:27.946+02:002018-05-31T07:27:27.946+02:00Ja ich pred zaváraním triedim na tri triedy: do 3c...Ja ich pred zaváraním triedim na tri triedy: do 3cm, do 7ch a väčšie, tie krájam aby sa pomestili do pohárov čo najhustejšie. Pozor na čas zavárania, krájané uhorky treba skrátiť na polovicu, inak zmľandravejú.Katka Uhorkováhttp://slovenska-kuchyna.blogspot.com/2012/11/zavarane-uhorky.htmlnoreply@blogger.com