.

Pórová polievka s vajcom

Svetlá krémová polievka s jemne nakrájaným pórom a vajcom, príjemnej pórovej vône, jemnej chuti póru a vajec, mierne korenistá, krémovo zahustená. Rýchla príprava, výborná chuť, zdravotne hodnotná polievka.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Pórová polievka s vajcom

Pórová polievka
  Pórová polievka s vajcom / NRTP-10-1-19

Pórová polievka s vajcom

Zaradenie: polievky

Podobné recepty: Pórová polievka so syrom a šampiňónmi

Postup: opláchnutý nadrobno nakrájaný pór zalejeme 1/3 dávky vývaru a uvaríme takmer domäkka. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, za neustáleho miešania ju zalejeme zvyšnou časťou vlažného vývaru, privedieme k varu. Pridáme odvar z póru a na miernom ohni varíme najmenej 1/2 hodiny s občasným premiešaním. Pred dokončením pridáme mleté čierne korenie, krátko povaríme a polievku precedíme cez jemné sitko. Do precedenej polievky pridáme uvarený pór, vlejeme rozmiešané vajce, premiešame a necháme vajce zraziť. Hotovú polievku dochutíme polievkovým korením a podľa potreby osolíme.

Suroviny - pórová polievka

  • Pór - 100 g
  • Vývar - 2,8 litra
  • Tuk - 100 g
  • Múka hladká - 200 g
  • Vajce - 1 ks / 40 g
  • Čierne korenie mleté - 0,5 g
  • Soľ - 10 g
  • Polievkové korenie - 20 g

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Kamila Kapustová,
Slovenská kuchyňa - sekcia polievky,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom