.

Zmrzlina s horúcim ovocím

Rýchly, ľahký a efektívny dezert (málo námahy, veľa muziky), ktorý môžeme mať vždy poruke, zmrzlina s horúcim ovocím. V horúcom lete je určite v mrazničke uložená dobrá vanilková zmrzlina, alebo vanilková s bourbonom. Ochutené a kombinované zmrzliny sa na tento účel veľmi nehodia. Iné druhy zmrzliny môžeme zvážiť, v súvislosti s použitým ovocím, s ktorým ju kombinujeme. Okrem zmrzliny sa doma vždy nájde aj nejaký ovocný kompót. Vhodný je hruškový, jablkový, malinový, prípadne aj čerešňový bez kôstok.

» Slovenská kuchyňa » Dezerty » Zmrzlina s horúcim ovocím

dezert - horúce ovocie so zmrzlinou  Zmrzlina s horúcim ovocím

Ako pripraviť zmrzlinu s horúcim ovocím

Zaradenie Dezerty

Ovocie z kompótu dáme spolu s trochou šťavy na panvicu alebo do menšieho hrnca a ohrievame. Jablká pred zohrievaním ošúpeme, čerešne alebo višne odkôstkujeme. Jablká môžeme ochutiť škoricou, prípadne klinčekom. Ohrievame a miešame kým sa voda neodparí a nevznikne sirup. Efektné pri podávaní určite bude flambovanie ovocia, ak sa nebojíte ohňa, vyskúšajte.

Naporcovanú zmrzlinu polejeme sirupom a ozdobíme mätou, priložíme horúce ovocie a hneď podávame. K červenému ovociu sa hodí aj čokoládová zmrzlina. Umeleckému cíteniu autora sa medze nekladú. Toľko hmkania, ochkania, privierania očí blahom a pochvál som dávno nezažila, ako pri podávaní zmrzliny s horúcim ovocím.

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktor Fero Kokinko,
Slovenská kuchyňa - dezerty,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

2 komentáre:

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom